O nama

Hrvatska udruga za mirenje (dalje: HUM) osnovana je u Zagrebu, 19. rujna 2003. na entuzijazmu i vjere njenih osnivača (iz skupine prvih službenih izmiritelja u RH) u mirenje kao izvansudski način rješavanja sporova koji se temelji na dijalogu, uvažavanju te razumijevanju stajališta i interesa suprotstavljenih strana.

HUM je od Ministarstva pravosuđa RH akreditirana izmiriteljska institucija za provođenje postupaka mirenja i educiranje izmiritelja. Polaznicima koji obuke uspješno dovrše, izdaju se certifikati o završenoj obuci, na temelju kojih se izmiritelji mogu upisati u Registar izmiritelja kojeg vodi Ministarstvo pravosuđa RH. Za primjenu u svakodnevnom životu i poslovanje Udruga je izravno uključena kroz rad Centra za mirenje. U Centru za mirenje provode se postupci mirenja u različitim vrstama sporova, uz sudjelovanje izmiritelja s Liste izmiritelja HUM-a.

Udruga danas broji preko 700 članova. Među njima su najiskusniji izmiritelji i treneri za izmiritelje u RH, kao i oni koji uživaju visoki međunarodni ugled. Aktivnosti djelovanja usmjerene su na razvoj, implementaciju i promicanje mirenja ne samo kao izvansudskog načina rješavanja sporova, već i kao načina života. Udruga aktivno radi na promicanju mirenja aktivnim sudjelovanjem i organizacijom konferencija, seminara, okruglih stolova, radionica, predavanja, tribina te distribucijom informativnih materijala o mirenju kroz medije i na drugi način. Ako se želite učlaniti, više informacije i prijavnicu možete naći OVDJE.

Udruga svoju djelatnost provodi aktivnošću njenih tijela i članova te posebno, kroz djelovanje njenih Klubova: Kluba izmiritelja, Kluba obiteljskih medijatora i Kluba mladih izmiritelja. Predavanja i radionice organizirane su na mjesečnoj bazi i otvorene su za sve zainteresirane.

OPĆI PODACI:

Adresa: Nikole Tesle 1/1, Zagreb
Tel/Fax: 01/ 48 11 283
E-mail: info@mirenje.hr, hum.mirenje@gmail.com

Web stranica: www.mirenje.hr

Uredovno vrijeme:

Ponedjeljak –  petak   9.00 – 17.00 h

 

TU SMO ZBOG VAS! 😉