Probudite i vi dijete u sebi i riješite svoje sporove!

Još od 1986. svake se godine u pustinji Nevada održava festival Burning Man koji privuče tisuće umjetnika iz cijelog svijeta. Među njihovim brojnim umjetničkim radovima jedna skulptura se posebno ističe. Ona nosi simbolični naziv „Love“ i izradio ju je ukrajinski kipar Alexandr Milov 2015.

Iako je autor prepustio svačijoj mašti na volju u pogledu interpretacije značenja skulpture, on je objasnio da se radi o muškarcu i ženi koji se nalaze u sukobu te o unutarnjem i vanjskom prikazu ljudske prirode općenito.

Unutrašnji prikaz ljudske prirode predstavljen kroz djecu koja čuče i u odraslim ljudima i koja pružaju ruku jedno drugome kroz žicu – svojevrsnu ogradu koju su odrasli u sukobu stvorili između sebe. Kako se približava noć, tako djeca u odraslima postaju vidljiva – sjaje. Djeca u odraslima predstavljaju  simbole čistoće i iskrenosti koji povezuju ljude i uvijek im pružaju priliku riješiti međusobne sukobe, pa i u vrijeme najveće tame koju proizvodi sukob među njima.

Milov vjeruje da na kraju dana, kada ljudi prestanu razmišljati o njihovim razlikama, pripadnosti određenoj religiji, naciji, rasi, spolu, politici, neslaganjima i sukobima, svi žele jednu te istu stvar – ljubav.

e2581a96-f965-44bb-ab3f-ad65b9a8f522.format_jpeg.inline_yes

Preuzeto sa: https://www.boredpanda.com/burning-man-festival-adults-babies-love-aleksandr-milov-ukraine/

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s